Frågor & svar

Frågor & svar

Stämmer färgen på bilderna.

Vi försöker att fota så bra och nära originalfärgen som möjligt, men hur färgerna återges beror även på datorns inställningar. Om man beställer om samma vara och färgen inte är exakt likadan som tidigare beror det på att leverantören fått hem en ny sändning. Det händer att tilllverkaren får en liten nyansskillnad vid en ny tillverkning. Är det viktigt med en exakt färg så kontakta oss, vi kan då skicka ett prov till dig så att du får avgöra om det är färgen du söker.

Hur sköter jag mina pärlor?

Inom katergorin pärlor finns det många olika varianter, det kan vara sötvatten eller stenchips, glaspärlor eller metall. Oavsett vad man har för variant så mår smyckena alltid bäst av att man förvarar dem i en förvaringspåse eller smyckepåse. Parfym, hudkrämer, väta och svett är faktorer som påverkar pärlor. Bär aldrig dina smycken när du tränar eller duschar och sov inte med dem. En del metaller oxiderar av syret i luften, men många gånger så kan man få bort missfärgningen med en putsduk. Man kan även försiktigt tvätta smycket med en mild tvållösning, bara man ser till att få det helt torrt sen.

Är metallen Nickelfri?

Vi har en grundlag inom EU att smyckesdelar som ska användas till just smycken (produkter som kommer i långvarig kontakt med huden) ska endast innehålla en viss mängd med nickel. Vi har mycket metall och en hel del av våra produkter används till andra saker än just smycken för oss människor. Var uppmärksam på att läsa texten eller kontakta oss om du är osäker på om den vara du hittar är lämplig till ett smycke för oss tvåbenta. De smyckesdelar som vi erbjuder för tillverkning av armband, halsband el. örhängen kontrollerar vi med jämna mellanrum med Apotekets nickeltest. Vi vill försäkra oss om att de produkter vi säljer följer de regler som finns på marknaden. Om du upptäcker något som är fel, kontakta oss direkt så ska vi försöka rätta till det. Har du frågor så hör av dig.

Vilket Bg. ska jag använda vid förskottsbetalning?

Betala till Hobbix Bankgiro.870-0478

Köpa metervara, hur kommer den?

När du beställer metervara så skickar vi alltid detta i ett helt stycke. EX. vid köp av 6 m. webbing så kommer det i en lång bit, inte 6 st. bitar på 1 m. Om det är så att vi inte kan leverera en hel bit kontaktar vi dig på mejl och kollar om det går bra att skicka i två delar.

Storlek på O-ring, D-ring m.m.

Om inget annat anges så är alla måtten invändiga mått. Ex. O-ring 20 mm. då är innermåttet av ringen 20 mm. Pistolhake ögla 12x15 mm. innermåttet av öglan. I de flesta beskrivningar så är både innermått samt yttermått angivit.

Vilka betalningsalternativ finns det?

Du kan välja att betala via Klarnas alla olika betalningsval, eller betala till vårt Bankgiro i en förskottsbetalning. Du väljer vad du vill ha när du kommer till kassan.

Jag fick ingen bekräftelse på min order?

Kontrollera din mejladress och din skräpkorg. 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.